Accountantsbureau KPMG heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, een recordomzet geboekt van 23,4 miljard dollar (bijna 17 miljard euro).

Accountantsbureau KPMG heeft in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 30 september, een recordomzet geboekt van 23,4 miljard dollar (bijna 17 miljard euro). Dat is 3,7 procent meer dan in het voorgaande boekjaar, maakte KPMG donderdag bekend.

Het wereldwijde personeelsbestand van het bureau nam dit jaar ook met bijna 3000 nieuwe krachten toe tot meer dan 155.000 medewerkers. Dat is het hoogste aantal dat ooit in dienst is geweest bij het netwerk.

Vooral in India (16,3 procent), Mexico (14,3 procent), Afrika (13,1 procent) en China (10 procent) kende KPMG een sterke omzetgroei.

Herstel van vertrouwen

''We zijn in het afgelopen jaar getuige geweest van de eerste wijdverbreide tekenen van een herstel van het vertrouwen in de economie onder onze cliënten'', verklaart KPMG-voorzitter Michael J. Andrew. ''Dit heeft wereldwijd geleid tot meer vraag naar onze diensten, waardoor de groei in de tweede helft van het jaar is versneld.''

In Europa deed KPMG vooral goede zaken in Duitsland, Ierland en Zwitserland. De omzetgroei in de Aziatisch-Pacifische regio bedroeg 1,1 procent. Dat is volgens KPMG een afspiegeling van de moeilijke omstandigheden waarmee enkele van de grootste economieën in die regio te kampen hebben.