Kijk mee naar de zesde aflevering van de talkshow Zakelijk op 7, dé online talkshow voor ondernemers.

In aflevering 6 van Zakelijk op 7 praten ontwerper Jaap Drupsteen, crowdfunder Martijn van Schelven en ruilexpert Albert Klein Haneveld over geld.

De een ontwerpt het, de ander zorgt dat anderen het uitlenen en de derde heeft een broertje dood aan geld.

Oud bankier Van Schelven kent als geen ander de moeilijkheden omtrent bankfinanciering voor het mkb. Hij startte Geldvoorelkaar.nl, een platform voor crowdfunding. " We brengen kapitaalzoekende ondernemers en investeerders samen."  Publieke financiering is een markt die volgens de ondernemer razend snel groeit.

Het blauwe briefje van tien gulden dat Jaap Drupsteen ontwierp voor De Nederlandsche Bank is volgens hem de mooiste. Maar de ontwerper creëerde nog veel meer. Zo maakte hij interactieve televisie en videoproducties voor de  NOS, VPRO en de VARA. “Ik ben gefascineerd door de nieuwste technieken.”  

"Ik heb helemaal niets met geld" , zegt Klein Haneveld. "Maar ik wil wel miljonair worden."  Dat gaat volgens de filmproducent sneller met het ruilen van spullen, dan met het ruilen van geld. Het begon met een konijn, maar Klein Haneveld ging net zo lang door met ruilen tot hij een Rolls-Royce in zijn bezit had. 

In samenwerking met 7 Ditches TV

Zie ook
Aflevering 1, met Claire Boonstra, Jan Rotmans en Maikel Beerens
Aflevering 2, met Hubert Deitmers, Kees Schafrat en Phuong Do
Aflevering 3, met Marjan Minnesma, Thomas Rau en 'Tinkebell'

Aflevering 4, met Giels Brouwer, Pieter Zwart en Manon van Essen