De Nederlandse startup Sosocio gaat fotosoftware leveren aan grote internationale warenhuizen als Walmart, Walgreens en Tesco.

Dat laat Sosocio weten aan NUtech.

Het bedrijf maakt software om vanaf mobiele apparaten en pc's fotoboeken te maken. Daarvoor kunnen foto's van sociale media als Facebook en Instagram worden gecombineerd met afbeeldingen op het apparaat zelf.

Sosocio heeft een contract getekend met het Canadese PNI Media. Zij zijn de leverancier van fotoplatformen voor onder meer grote Amerikaanse, Canadese en Britse retailers zoals Walmart, Walgreens en Tesco.

Testen

Of de winkelketens de mobiele software van Sosocio in hun huidige software gaan integreren is nog niet 100 procent zeker. De bedrijven willen de software eerst testen. "PNI heeft het uiteraard ook al uitvoerig getest. Zij verwachten dat het gewoon overgenomen wordt door deze patijen."

In ieder geval Tesco heeft al aangegeven Sosocio te gaan gebruiken.

"Voor Sosocio betekent de deal met PNI Media een internationale doorbraak", aldus het bedrijf in een verklaring. De startup werkt al samen met bladen van uitgever Sanoma, grote Nederlandse warenhuizen en binnenkort Foto.com. Begin dit jaar haalde Sosocio 450.000 euro op tijdens een investeringsronde.

Lees meer over startups op NUzakelijk