Het cabinepersoneel van vliegtuigmaatschappij Transavia houdt zaterdag een stiptheidsactie. Het broodnodige werk wordt gedaan, extra werkzaamheden niet. Vertragingen zijn niet uitgesloten.

Dat zei Swen Laarveld van vakbond De Unie donderdag.

Volgens hem is er groeiende onrust onder het personeel van de KLM en dochtermaatschappijen Martinair en Transavia. Zo zijn stewardessen en -stewards van KLM ontevreden over het besluit hen op Europese vluchten onder de goedkopere cao van KLM Cityhopper te laten vallen.

Het personeel van het goed presterende Transavia eist een loonsverhoging en bij Martinair speelt de moeizame overgang naar de cao van KLM.

Volgens Laarveld gaat het uitstekend met Transavia. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar 20 procent meer passagiers vervoerd en de productiviteit steeg met 10 procent. ''Ik kan het dan niet verkopen dat er geen loonsverhoging in zit'', zei Laarveld.

De vakbondsbestuurder gaat niet uit van stakingen bij de luchtvaartmaatschappijen. Hij wil acties zoveel mogelijk publieksvriendelijk houden. ''Maar ik sluit niets uit''.