De Britse investeerder Hilco gaat voorlopig zowel de Belgische als de Nederlandse winkels van Free Record Shop bevoorraden. 

Daarover hebben de curatoren van de failliete Belgische tak en de Nederlandse FRS-eigenaar ProCures afspraken gemaakt, heeft een woordvoerder van FRS laten weten.

Het betreft een tijdelijke oplossing. Wanneer Hilco met de curatoren een akkoord bereikt over een doorstart van de Belgische winkels, is de samenwerking waarschijnlijk van langduriger aard, aldus de zegsman vrijdag. De Nederlandse winkels lijden nog steeds verlies, maar met een drukke decembermaand in het vooruitzicht rekent FRS op een grote omzetboost.

Hulp

In België kunnen de failliete FRS-winkels nu in ieder geval nog tot het einde van het jaar open blijven. ''Ook de curatoren hebben ingezien dat die failliete zaken zonder hulp van Hilco helemaal ten dode zijn opgeschreven.''

Hilco die in het Verenigd Koninkrijk en Canada de entertainmentketen HMV beheert, bevestigde vrijdag 4 miljoen euro werkkapitaal te verschaffen aan FRS België. Het personeel kan de komende weken op basis van een tijdelijk contract aan de slag blijven.

Doorstart

Er wordt nog steeds onderhandeld over een doorstart van de 68 winkels van FRS in België. Daarvoor zouden naast Hilco ook nog andere gegadigden zijn.

De Belgische tak van FRS ging begin vorige week failliet. De Nederlandse tak bleef buiten dit faillissement. Voorlopig wordt de keten nog steeds als één bedrijf bestuurd, waarbij topman Marc Leemans zowel verantwoording aflegt aan ProCures als aan de Belgische curatoren.