Reisorganisatie TUI stopt met het voeren van de merknaam Holland International. De touroperatoractiviteiten gaan volledig op in het merk Arke.

 De reisbureaus die als franchisenemer de naam Holland International voeren, worden afgestoten. Dat liet een woordvoerster van TUI Nederland woensdag weten.

TUI heeft 130 eigen reisbureaus onder de naam Arke. Daarnaast verzorgt de reisorganisatie voor 43 zelfstandige reisbureaus met de naam Holland International nog tal van zaken, bijvoorbeeld het reserveringssysteem en de marketing.

TUI heeft de eigenaren van deze winkels laten weten hiermee over twee jaar op te houden. Zij kunnen ervoor kiezen om helemaal zelfstandig verder te gaan, of om een nieuwe franchisegever te zoeken.

Arke

De reisorganisatie wil zich in de sterk veranderende reismarkt die steeds meer gedreven wordt door online verkoop, voortaan focussen op de merknaam Arke. Ook vliegmaatschappij ArkeFly wordt omgedoopt tot Arke. Volgens de zegsvrouw vliegt er nu al een vliegtuig rond dat is omgeschilderd. Bij de rest van de vloot gebeurt dat komende maanden.

Het TUI-merk Kras.nl, dat meer gericht is op de verkoop van cruises en groepsreizen, blijft wel onder de huidige naam opereren.