De wens van het Nederlandse cosmeticamerk Rituals om naar Amerika te gaan wordt werkelijkheid. Deze maand opent het bedrijf een eerste vestiging in New York.

De luxe doucheproducten, crèmes en make-up zullen via een zogenoemde shop-in-shopformule worden verkocht in de vestigingen van warenhuis Barney’s in New York, zo meldt Sprout. Voor het einde van dit jaar moeten er bovendien twee Rituals-winkels verschijnen in de winkelstraten van Manhattan.

Ook opent het merk een webwinkel en zullen vijftienduizend hotelkamers van Radisson groep worden voorzien van Rituals-producten. Daarnaast is Rituals benaderd voor een bijdrage aan de uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards voor muzikanten.

De wens om naar de Verenigde staten te gaan werd al eerder geuit door oprichter Raymond Cloosterman. “Onze droom is om een prestigemerk te bouwen dat over tien tot twintig jaar de wereld heeft veroverd”, zei hij daarover in een interview met NU.nl.

“Elk nieuw land is weer een gevecht”, zegt Cloosterman in ondernemersblad Sprout. “Ons grootste risico is dat we kapot groeien.”

Maar omdat hij veel kansen ziet in het buitenland kiest hij voor een gematigd groeimodel.  “Voorlopig komen er elk jaar maximaal twee nieuwe markten bij”, zegt hij. “ Draait een nieuw land cashflowpositief, dan kunnen we een volgend land in.”

En daarmee groeit het bedrijf nog voor het einde van dit jaar tot driehonderd eigen winkels en vijfhonderd shop-in-shops in twaalf landen.