RTN neemt klein deel Globe Reisburo's over

RTN neemt het restant van de Globe Reisburo's over, die deel uitmaakten van de vorige maand failliet verklaarde Oad Groep. Dat maakten de curatoren van Oad vrijdag bekend.

RTN is de Nederlandse tak van de Duitse Raiffeisen Touristic Group, waaronder ook de reisbureaus van Thomas Cook en VakantieXperts vallen. RTN bestaat in totaal uit ruim 250 reisbureaus.

Eerder deze maand nam D-reizen 77 van de in totaal 150 reisbureaus uit de Oad Groep over, vier minder dan aanvankelijk aangekondigd. RTN gaat de komende weken bezien welke van de 73 overgebleven reisbureaus levensvatbaar zijn en passen in de bestaande keten.

Werkgelegenheid

Directeur Don Kaspers van RTN spreekt de hoop uit dat er uiteindelijk ongeveer 15 reisbureaus geopend blijven, maar wil voor dat aantal geen enkele garantie afgeven. Wat het effect op de werkgelegenheid is, kan Kaspers onmogelijk inschatten, ook al gezien het grote aantal parttimers dat werkzaam is bij de reisbureaus.

Belangenbehartiger Han ter Halle van vakbond De Unie vermoedt dat het RTN vooral te doen is om het klantenbestand van de Globe Reisburo's. ''Maar wij zijn content met iedere overname. Het liefst zien we natuurlijk een grote overname, maar ook dit biedt voor een groep mensen perspectief'', aldus de vakbondsman in een eerste reactie.

De voortgezette reisbureaus gaan verder onder de naam VakantieXperts. De resterende vestigingen worden gesloten. Volgens curator Jacques Daniëls was te verwachten dat een aantal reisbureaus hun deuren moet sluiten.

''Laten we niet vergeten dat de Oad Groep al vóórdat zij failliet ging had besloten om een groot aantal reisbureaus te gaan sluiten omdat zij niet rendabel waren. Dat is na het faillissement niet anders geworden.''

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie