'Mkb moet stoppen met obsessie voor kleine overheid'

Werkgeversorganisatie MKB-Nederland moet stoppen met de obsessie voor een kleine overheid.

Dat zegt Corrie van Brenk, voorzitter van ambtenarenbond Abvakabo FNV, woensdag.

"Stop met de obsessie voor een kleine overheid. We hebben een goed werkende overheid nodig. Dat is goed voor de mensen, goed voor de veiligheid en goed voor de economie", zegt Van Brenk.

De vakbondsvrouw reageert op de uitspraken die Michaël van Straalen, interim-voorzitter van MKB-Nederland, dinsdag in een interview met NU.nl deed.

Daarin zei hij dat het van cruciaal belang is om de een kleinere overheid te hebben om de financiën op orde te houden.

"Sinds 2008 zijn we met elkaar in Nederland niet meer gaan verdienen, maar de uitgaven zijn vanaf die periode wel met 45 miljard euro gestegen", zei Van Straalen.

Fraude

"Ook het kabinet lijkt steeds te vergeten hoe belangrijk het werk is dat mensen doen die voor de overheid werken", zegt Van Brenk.

Als voorbeeld haalt ze de fraude met Oost-Europeanen dit voorjaar aan. Toen werd bekend dat er door bendes op grote schaal werd gefraudeerd met Nederlandse toeslagen. De schade zou zijn opgelopen tot 16 miljoen euro.

"Kijk naar de Belastingdienst. Je hebt gezien wat het betekent als je daar steeds weer mensen weghaalt: er is steeds minder mankracht om fraude aan te pakken", aldus Van Brenk. 

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie