Zakelijke reizigers hebben gezorgd voor een goed derde kwartaal voor Eurostar, de hogesnelheidstrein tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk.

De omzet uit de ticketverkoop voor zakenreizigers steeg het afgelopen kwartaal met 14 procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

“Het aantal zakenreizigers is sinds een aantal maanden gestegen en de prestatie van dit kwartaal bevestigt dit elan", zegt Eurostardirecteur Nicolas Petrovic.

"Als een indicator voor de gezondheid van de Britse economie geeft de groeiende sterkte van de zakenreismarkt ons vertrouwen voor de resultaten van de komende maanden.”

Het totale aantal reizigers steeg met 5 procent tot 2,7 miljoen. Die zorgden gezamenlijk voor een omzet van 207 miljoen pond (244 miljoen euro).

Lyon

Het aantal vrijetijdsreizigers groeide met 9 procent, volgens Eurostar geholpen door een nieuwe treinverbinding die deze zomer als test reed tussen Londen, Lyon en de Provence.

Onlangs maakte het bedrijf plannen bekend voor een directe treinverbinding tussen Londen en Amsterdam. De eerste treinritten zullen in december 2016 van start gaan, met een reistijd van ongeveer vier uur.

De nieuwe directe route zal volgens Eurostar "een revolutie" teweegbrengen in reizen tussen deze hoofdsteden, "net zoals de Eurostar-treinen dat hebben gedaan voor reizen tussen Londen en Parijs en Brussel".

Volgens Eurostar ligt een investering van 700 miljoen pond in een nieuw treinenpark zit op schema. Het gaat daarbij om een nieuw type trein (de Eurostar e320) en de renovatie van het huidige treinenpark.