Ondanks een groeiend aantal geïnteresseerden is het 'niet reëel' dat de failliete pier van Scheveningen op korte termijn wordt verkocht. Dat meldt de curator van het bouwwerk dinsdag desgevraagd.

"Er hebben zich een hoop gegadigden gemeld, maar die hebben allemaal meer tijd nodig voor een bod", aldus curator Marc Udink.

Een snelle verkoop zit er daarom waarschijnlijk niet in, meent Udink. Hij hoopt de Scheveningse pier uiterlijk over twee jaar aan een geïnteresseerde te kunnen slijten.

"Ik zit er voor schuldeisers en die willen snel geld zien", zegt de curator. "Dat lukt niet, dus nu ga ik het op langere termijn proberen."

Biedingen

Wel zijn er ook deze week weer twee geïnteresseerden bijgekomen, stelt Udink. Ook heeft hij twee 'concrete biedingen' ontvangen. Over de hoogte daarvan kan de curator echter niets zeggen. Ook wil hij niet laten weten hoe kansrijk ze zijn.

Eerder melde Udink dat er ruim honderd geïnteresseerden waren voor de pier.

Eind vorige maand probeerde de curator het ruim vijftig jaar oude bouwwerk via een veiling te verkopen. Hoewel tientallen partijen op dat moment interesse zouden hebben in de pier, meldde geen enkele belangstellende zich officieel aan.

De curator zei toen al dat er voldoende overnamekandidaten zijn, maar dat die meer tijd nodig hebben om hun bod voor te bereiden.