Alle busgerelateerde activiteiten van Oad gaan over naar het nieuwe Oad Bus.

Nieuwe eigenaren Nobel Capital Partners en voormalig directeur van het Oad busbedrijf Frans Schuitemaker hebben hier woensdagavond een akkoord over bereikt met de curatoren.

Afgelopen weekend was al bekendgemaakt dat Schuitemaker, die sinds 1990 niet meer bij Oad werkzaam was, en een toen nog onbekende investeringsmaatschappij het touringcarbedrijf van Oad zouden gaan overnemen.

Nu is overeengekomen dat alle Oad-busactiviteiten naar het nieuwe bedrijf overgaan. Hieronder vallen ook activiteiten die eerst onder het touroperatorgedeelte van Oad zaten, zoals de voetbalreizen en de excursies naar Disney.

Oad Bus

Het nieuwe Oad Bus krijgt alle 125 bussen van Oad in bezit. Ook is het garagebedrijf in Goor gekocht, dat naast het eigen onderhoud ook voor streekvervoerder Syntus werkt. De busactiviteiten van Oad realiseerden in 2012 een positief resultaat op een omzet van ongeveer vijftig miljoen euro.

Door het faillissement is een klein aantal busreizen geannuleerd. Schuitemaker denkt dat zo snel mogelijk alle geplande meerdaagse busreizen weer kunnen vertrekken. Op 11 oktober rijdt Oad ook al weer supporters naar Nederland-Hongarije.

Onderdelen

In totaal is nu voor vier onderdelen van Oad een nieuwe eigenaar gevonden. De curatoren voeren nog gesprekken over de verkoop van de resterende touroperatoractiviteiten en 79 Globe-reisbureaus. Onder de touroperator valt ook Oad XL, het online boekingsconcept dat in het voorjaar werd opgestart om het bedrijf te redden.

Schuitemaker van het nieuwe Oad Bus wil overigens zelf zo snel mogelijk 'vliegbusreizen' gaan aanbieden, waarbij Oad de bus verzorgt op de bestemming. Hiervoor wil hij Oad-touroperatormedewerkers gaan aannemen. Oad Bus heeft het lidmaatschap bij het reisfonds SGR al weer aangevraagd.

Wintersport

De curatoren van Oad zijn gepikeerd over een ''goedkope publiciteitsstunt'' waarmee een concurrent probeert garen te spinnen bij het faillissement van de reisgroep. De betreffende partij stelde donderdag een deel van de wintersportboekingen over te nemen, maar van een deal is helemaal geen sprake, zei een woordvoerder.

De curatoren zijn nog in gesprek met partijen die touroperator Oad Reizen willen overnemen. ''Als die dan in de media lezen dat over een groot deel van de wintersportreizen al een akkoord is gesloten, kan dat de onderhandelingen hinderen'', zei de woordvoerder. Hij kon nog niet zeggen of de curatoren stappen zullen ondernemen tegen het bedrijf.