D-Reizen neemt 81 Globe-reisbureaus over van het failliete Oad. Met de overname worden 250 banen behouden.

Dat maakte D-reizen woensdag bekend.

De curatoren van Oad lieten eerder weten dat er ten tijde van het faillissement in totaal ongeveer 800 mensen werkten bij ruim 140 Globe-winkels in Nederland.

De winkels gaan verder onder het merk D-reizen en hiermee komt het totale aantal winkels voor D-reizen op 270. Door de overname werken er straks 1.100 mensen bij D-reizen.

Ten tijde van het faillissement werkten er nog ongeveer 800 mensen bij in totaal 150 Globe-reisbureaus in Nederland. Zowel wat betreft omzet (circa 380 miljoen in 2012) als aantal werknemers was Globe de grootste divisie van de Oad Groep.

Onderhandelingen

Tegenover NU.nl verklaart Will van den Hoogen, topman van D-reizen, dat de onderhandelingen over de reisbureaus ongeveer 5 dagen duurde. De nieuwe vestigingen sluiten naadloos over in de huidige dekking van D-reizen. Het bedrijf zegt nu een landelijke dekking te hebben.

De winkels die D-reizen niet overneemt blijven in het faillissement, zo legt van den Hoogen uit. Voor deze vestigingen wordt het moeilijk een doorstart te maken, benadrukt hij. Ook omdat D-reizen de merknaam Globe overneemt.

De curatoren zijn nog in onderhandeling over de mogelijke doorstart van de resterende 79 Globe-reisbureaus en andere onderdelen uit de boedel van Oad. Hier zijn volgens een woordvoerder nog verschillende partijen in geïnteresseerd, onder meer kleinere partijen die bijvoorbeeld één of enkele winkels willen overnemen.

Kopers

Binnen een week na het faillissement van Oad hebben de curatoren van het concern al kopers weten te vinden voor vier onderdelen. Oad Busbedrijf en SRC-Cultuurvakanties gaan afzonderlijk een doorstart maken onder oud-directeuren. Ongeveer 250 banen werden hierdoor veiliggesteld.

Reisorganisatie Munckhof Groep maakte onlangs bekend de activiteiten van Oad Business Travel voor een groot deel over te nemen. Met de overname van de Globe-reisbureaus blijft alleen nog touroperator Oad Reizen over.

Voor dit onderdeel had ook D-reizen geen belangstelling. "Wij blijven ver weg bij de touroperating. Daar ontstonden de problemen bij Oad", aldus Van den Hoogen.

Vorige week woensdag werd Oad, met in totaal 1.750 werknemers, failliet verklaard. De reisorganisatie had al enige tijd financiële problemen.

Lees ook: Vijf vragen over faillissementen

Lees meer nieuws over ondernemen in de rubriek van NUzakelijk