Reisorganisatie Munckhof Groep neemt de activiteiten van Oad Business Travel, een van de onderdelen van de vorige week failliet verklaarde Oad Groep, over. 

Dat hebben de curatoren van Oad maandag bekendgemaakt. Het gaat om de vestigingen in Amsterdam, Delfzijl, Helmond, Holten, Schiedam en Veenendaal.

Door de overname wordt de werkgelegenheid van minstens 40 van de huidige 53 Oad Business Travel-medewerkers behouden. Munckhof is een reisorganisatie uit het Limburgse Horst met onder meer zes zakenreisfilialen.

Afgelopen weekend werd al bekend dat Oad Busbedrijf en SRC-Cultuurvakanties een doorstart zullen maken. Daarmee blijven ongeveer 250 mensen aan het werk. Vorige week woensdag werd Oad, met in totaal 1.750 werknemers, failliet verklaard. De reisorganisatie had al enige tijd financiële problemen.

De curatoren maakten maandag ook bekend dat er een onderzoek gestart zal worden naar het gevoerde directiebeleid en het toezicht daarop door de commissarissen. Dat maakt onderdeel uit van de standaardprocedure bij faillissementen, aldus de curatoren.