De raad van commissarissen van Oad was verdeeld over hoe er moest worden ingegrepen in het met financiële problemen kampende reisconcern. Hierdoor bleven maatregelen uit en ging het bedrijf failliet.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad vrijdag. Eén toezichthouder zegde in juni al zijn commissariaat op, twee anderen deden dat begin deze maand. 

Volgens de krant kon het laatste tweetal niet langer verantwoording nemen voor de gang van zaken. Zij stuurden aan op een gecoördineerde doorstart, maar president-commissaris Joop ter Haar wilde daar niet aan. Hij wilde financiers verzamelen om het noodlijdende bedrijf te redden.

Als eigenaar had Ter Haar een zwaarwegende stem in de rvc. De andere twee toezichthouders trokken daarop hun conclusies.

Verkeerde keuze

Volgens een bron van de krant maakte Ter Haar een verkeerde keuze door in te zetten op aanvullende financiering. "Als de familie had meegewerkt aan een gecontroleerde doorstart, had je nu een andere situatie gehad. Dan was ze nog steeds 'in control' geweest."

Woensdag werd Oad officieel failliet verklaard. Vrijdag raadde de organisatie haar klanten af reeds geboekte reizen nog te gaan maken.