De curatoren van Oad zoeken met meerdere partijen contact om te kijken of een overname of doorstart van de faillietverklaarde reisorganisatie Oad mogelijk is.

''De curatoren worden benaderd en benaderen zelf partijen'', zei de woordvoerder van de curatoren donderdag.

De gesprekken hebben nog niet geleid tot een concreet resultaat. ''Alle berichten over mogelijke kandidaten zijn vooralsnog pure speculatie.''

Vakbondsbestuurder Brigitta Paas van FNV Bondgenoten zei te zijn benaderd door verschillende touringbedrijven die interesse hebben in de buspoot van Oad en haar om de contactgegevens van de curatoren vragen. Bij de buspoot werken zo'n 250 tot 300 mensen van de in totaal 1.750 Oad-medewerkers.

CNV Vakmensen hoopt op een snelle overname of doorstart van reisorganisatie Oad. "De klap is hard aangekomen", zegt CNV-bestuurder Emiel Peper.

"Het faillissement raakt niet alleen de 1.750 werknemers van OAD, maar ook honderden werknemers die via onderaanneming voor de reisorganisatie werken. De verwarring is compleet, we hopen dat er zo snel mogelijk voor iedereen duidelijkheid komt", aldus Peper.

Passagiers

Oad bekijkt momenteel van dag tot dag welke gevolgen het faillissement voor vertrekkende en op vakantie verblijvende passagiers heeft. Er vindt permanent overleg plaats met alle betrokken partijen, waaronder de Stichting Garantiefonds Reisgelden en leveranciers, zoals vliegmaatschappijen en hoteliers.

''De vraag of er een doorstart gaat komen, is bepalend voor de vraag of passagiers die op langere termijn een vakantie hebben geboekt, ook daadwerkelijk kunnen vertrekken'', zegt hij.

De rechtbank in Almelo sprak woensdag het faillissement uit over Oad. De onderneming kwam naar eigen zeggen in de problemen door het slechte economische klimaat en de teruglopende omzetten in de reisbranche.

Zie ook:
Reisbureau Oad failliet 
Winkelketens die recentelijk failliet gingen
Vijf vragen over faillissementen