HealthCity/Basic-Fit, de grootste fitnessketen van het Europese vasteland, komt opnieuw in handen van de oprichters. Die hebben het belang van 50 procent van investeringsmaatschappij Waterland teruggekocht. 

Dat heeft het fitnessbedrijf woensdag laten weten.

Oprichters René Moos en Eric Wilborts besloten in 2005 met behulp van een kapitaalinjectie van Waterland de groeistrategie van HealthCity een extra impuls te geven.

Door opening van nieuwe clubs en overnames in Nederland, België en Duitsland groeide de fitnessketen in minder dan drie jaar van 11 naar meer dan 100 clubs.

Lowbudgetketens

In 2009 en 2010 werden lowbudgetketen Basic-Fit en de Fitness First clubs in Frankrijk, Italië, Spanje en de Benelux overgenomen. Op dit moment heeft de HealthCity/Basic-Fit groep ruim 750.000 leden die actief zijn in meer dan 280 clubs in zeven landen.

De keten is van plan de marktpositie nog verder uit te breiden. In september en oktober worden vijf nieuwe vestigingen geopend in Nederland en België, gevolgd door nog eens zes in december en januari. Het streven is om jaarlijks met 15 nieuwe vestigingen te blijven groeien.