Triodos Bank heeft in het eerste halfjaar van 2013 een 35 procent hogere winst geboekt vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Onder aan de streep hield de bank 13,4 miljoen euro over.

De naar eigen zeggen duurzame bank verlaagde verder de voorzieningen voor probleemkredieten van 12,4 miljoen euro naar 5,5 miljoen euro, zo meldt Triodos. Onder andere hierdoor verbeterde de winstgevendheid.

“Ondanks moeilijke economische tijden blijft de bank groeien”, verklaart Peter Blom, directievoorzitter van Triodos. “De economische situatie in Europa leidt echter tot minder vraag naar financieringen en vertraagde ook de opname van een aantal kredieten.”

De bank mocht 40.000 nieuwe klanten verwelkomen en heeft nu 477.000 rekeninghouders. Het belanstotaal van Triodos groeide met 11 procent naar 5,9 miljard euro. Het beheerd vermogen van de bank, de beleggingsfondsen en de Private Banking-tak groeide met 10 procent naar 8,9 miljard euro.

Voor de tweede helft van het jaar hoopt de bank 60 tot 80 miljoen euro aan nieuwe kapitaal aan te trekken. Verder verwacht Triodos “een verdere stabiele groei in volume en resultaten”.

Lees meer nieuws over ondernemen in de rubriek op NUzakelijk.nl