Reisorganisatie Terra Travel, het bedrijf achter onder meer Baobab en Summum, zit in de financiële problemen.

De organisatie heeft aan Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) gemeld niet meer te kunnen voldoen aan de verplichtingen. SGR zal nog een aantal reizen laten uitvoeren.

"We moeten het per geval bekijken, maar over het algemeen gaan de reizen waarvan de vertrekdata in de komende weken liggen door." Dat zegt Erik Jan Reuver, directeur SGR, tegenover NU.nl.

Een lijst van de reizen die SGR gaat uitvoeren wordt op de site van het garantiefonds gepubliceerd. Consumenten die al betaald hebben en niet meer weg kunnen, krijgen hun geld terug.

Reizen

Mark Groen, algemeen directeur Terra Travel, laat NU.nl weten dat het gaat om 'enkele duizenden reizen' die niet doorgaan.

Of de organisatie failliet gaat, is volgens Groen 'niet gezegd'. "We waren bezig met een doorstart, maar dat is op het laatste moment niet gelukt."

Meer wil Groen er momenteel niet over kwijt. Op de website meldt het bedrijf dat de reisorganisatie 'niet langer zelfstandig houdbaar' is.

Betalingen

De SGR adviseert dringend om geen betalingen meer aan Terra Travel te doen voor niet begonnen reizen, ook niet op verzoek van een eventueel aangestelde curator.

Betalingen die worden gedaan na 27 augustus 2013 worden niet meer door SGR gegarandeerd.

Terra Travel

Terra Travel BV opereerde onder drie namen: Baobab reizen, Summum.nl en FCm Groups & Incentive.

Eigenaar Rik Jan Viezee richtte in 1972 Baobab Reizen op. Juli 2012 legde hij zijn functie als CEO neer, maar bleef actief in het bedrijf als commissaris.

Terra Travel vervoerde in 2011 ruim 21.000 passagiers. Het bedrijf draaide een omzet van 26,5 miljoen euro.