Free Record Shop maakt een doorstart met in totaal 120 winkels in Nederland, België en Luxemburg.

In Nederland gaat het om 47 winkels, terwijl in België en Luxemburg respectievelijk 70 en 3 winkels in stand worden gehouden. De winkelketen biedt in afgeslankte vorm werkgelegenheid aan 475 medewerkers.

Het personeel van de filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven nog enige tijd in Capelle aan den IJssel gevestigd.

Inmiddels kunnen internetbestellingen weer in de winkels worden afgehaald en in de winkel geplaatste bestellingen thuisbezorgd.

De failliete keten werd in juli overgenomen door investeerder ProCures en voormalig directeur Hans Breukhoven. Voor het faillissement telde Free Record Shop 141 winkels in Nederland en circa 75 in België en Luxemburg. Er werkten ongeveer 1030 mensen, waarvan ruim 700 in Nederland.

150.000 euro

De overname van Free Record Shop heeft ProCures en Breukhoven 150.000 euro gekost, zo bleek eerder uit een faillissementsverslag van de curatoren.

De winkelketen zal worden omgebouwd onder leiding van de recent benoemde nieuwe directeur Roland van Geest. De eerste nieuwe winkels zullen naar verwachting voor 1 oktober worden gepresenteerd.

De leveranciers hebben positief gereageerd op de doorstart en zijn weer begonnen met het leveren van muziek en films. Verwacht wordt dat ook de game-industrie de leveringen binnenkort weer zal hervatten. De keten gaat ook hoofdtelefoons, boeken en giftcards verkopen.

Faillissement

Free Record Shop werd in mei failliet verklaard. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

ProCures heeft 75 procent van de aandelen van Free Record Shop in handen, Breukhoven de overige 25 procent. Hij zal geen bestuurlijke functie meer vervullen, maar een adviserende rol innemen.

ProCures redde vorig jaar ook de boekhandels Selexyz en De Slegte van de ondergang.