De kledingketen Skooter Jeans&Fashion, met 23 winkels in het Noorden van het land, is failliet verklaard.

Dat bevestigt curator Robert Verdonk. Door het faillissement raken 134 mensen hun baan kwijt.

De winkels zijn inmiddels gesloten. Verdonk streeft ernaar om die situatie niet te lang te laten duren, "want dan is de loop eruit", en slinken de kansen op een doorstart.

De keten boekte in het eerste halfjaar een omzetverlies van 25 procent "bij toch al niet al te florissante winstmarges", laat de curator weten. "Dat was voldoende om te zeggen, dit gaat zo niet langer."

Skooter Jeans&Fashion heeft een schuld van ongeveer 5,5 miljoen euro, waarvan 2,2 miljoen bij de bank. Een oud-eigenaar heeft 2 miljoen euro tegoed, en een aantal informele investeerders ongeveer 1 miljoen euro. De rest van de schuld is bij reguliere crediteuren.

Doorstart

Hoewel Verdonk al wat e-mails zegt te hebben gekregen van geïnteresseerden, lijkt de kans op een doorstart klein. De retailbranche, en vooral kledingwinkels, zijn hard getroffen door de crisis.

"De wens is vaak de vader van de gedachte", zegt Verdonk over de potentiële kopers. Mede als gevolg van de retailmalaise staan banken volgens hem niet te springen om een doorstart te financieren.

"Er wordt dan eindeloos over financiering gesoebat, en dat vreet veel tijd. Dan is het vaak al te laat."

Zie ook: Winkelketens die recent failliet gingen