Overname Free Record Shop kostte 150.000 euro

De overname van Free Record Shop heeft investeringsmaatschappij ProCures en oud-eigenaar Hans Breukhoven 150.000 euro gekost.

Dat staat in een nieuw faillissementsverslag van de curatoren.

De overname bestond uit 30 tot 40 Nederlandse winkels en circa 75 filialen in het buitenland. ProCures en Breukhoven namen ook een aantal verplichtingen over, zoals de doorbetaling van salarissen.

De curatoren van Free Record Shop (FRS) hebben tot nu toe 7,8 miljoen euro uit de boedel van de failliete winkelketen kunnen halen.

Voor Free Record Shop zelf was ''nauwelijks interesse'' bij overnamekandidaten, vertelt advocaat Jorin Hagendoorn namens curator Henk van Rootselaar.

Het onderdeel Game Mania bleek aanmerkelijk meer waard. De doorstart van de gamewinkels leverde de curatoren 4,5 miljoen euro op.

Open houden

De resterende 3,15 miljoen euro van de boedelopbrengst is door de curatoren in het laatje gebracht door de winkels van Free Record Shop en Game Mania na faillissement gewoon open te houden.

''We hebben geen grote risico's genomen, maar hanteerden een terughoudend inkoopbeleid zodat de winkels hun waarde behielden en een doorstart mogelijk bleef'', legt Hagendoorn uit.

Volgens hem bestaat de boedel van FRS nu alleen nog uit een hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel en wat liquiditeiten van vennootschappen waaruit de keten voorheen was opgebouwd. De waarde van het hoofdkantoor bedraagt naar schatting 3,5 miljoen euro.

Hagendoorn verwacht dat de gehele boedel uiteindelijk hoogstens 10 tot 12 miljoen euro zal opleveren. De totale schuldenlast van de op de fles gegane Free Record Shop wordt vooralsnog geschat op 18 tot 20 miljoen euro, maar Hagendoorn voegt daaraan toe dat nog niet alle schuldeisers een vordering hebben ingediend.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie