Saudi-Arabië gunt Royal HaskoningDHV OV-klus

Ingenieursbureau Royal HaskoningDHV gaat in Saudi-Arabië aan de slag met het ontwerp van een openbaarvervoersysteem voor de stad Dammam.

Het Nederlandse bedrijf krijgt de opdracht, samen met joint venturepartner Mshari Al Shathri Engineering Consultant, van het Saudi-Arabische ministerie van Transport. De opdracht levert het bedrijf uit Amersfoort een omzet op van 1,5 miljoen euro.

De opdracht omvat een haalbaarheidsstudie en een voorlopig ontwerp voor de infrastructuur van 50 kilometer lightrail, een "Bus Rapid Transit"-systeem met een lengte van 110 kilometer en 350 kilometer aan wegen voor shuttlebussen.

De bedoeling is dat het project het aantal files in de stad, met zo'n 2 miljoen inwoners, terugbrengt en dat de kwaliteit van de leefomgeving wordt verbeterd. “In deze door auto’s gedomineerde stad, waar benzine niet meer dan 15 cent per liter kost, bestaat praktisch geen openbaar vervoer”, licht het bedrijf toe.

"Door het toenemende autogebruik zijn files aan de orde van de dag, en op basis van de huidige groeicijfers voorspellen deskundigen dat Dammam binnen enkele jaren te maken krijgt met een verkeersinfarct."

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie