'Platenzaak Fame maakt doorstart'

De doorstart van cd- en dvd-winkel Fame Plaza in het centrum van Amsterdam, onderdeel van de failliete keten Free Record Shop (FRS), hangt in de lucht. 

Maar de papieren zijn nog niet getekend. Dat viel woensdag op te maken uit woorden van curator Henk van Rootselaar.

Eerder op de dag lieten twee voormalige managers van de winkel weten dat zij de boedel van Fame Plaza al van de curatoren van FRS zouden hebben overgenomen. De managers willen dat de winkel, gevestigd in het winkelcentrum Magna Plaza, in augustus heropent met 16 van de oorspronkelijke 25 medewerkers.

Fame was een onderdeel van de failliete boedel van Free Record Shop, die eind mei failliet ging. Procures, dat een deel van de winkels van Free Record Shop heeft overgenomen, had geen belangstelling in de platenzaak.

De heren zeggen in De Telegraaf dat het overnamebedrag 'dichter bij 20.000 dan bij 300.000 euro ligt'.

Ter Braak en De Ruiter spreken verder de verwachting uit het bedrag binnen een halfjaar terug te verdienen, 'met een beetje geluk'. Eerder meldde Het Parool dat de winkel op de bovenste verdieping van winkelcentrum Magna Plaza zal blijven. 

Ter Braak heeft al meer dan tien jaar de leiding in de winkel met een oppervlakte van 600 vierkante meter. De Ruiter doet al jaren de inkoop voor Fame. 

Lees ook: Profiel Free Record Shop

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie