Horeca Amsterdamse binnenstad mag terrassen uitbreiden

Als de temperatuur oploopt boven de 28 graden mogen de terrassen in de Amsterdamse binnenstad uitbreiden.

Het stadsdeel Centrum hanteert maandag het tropisch weerscenario, waardoor horecazaken met een terrasvergunning vanaf 10 uur 's ochtends meer tafels en stoelen kunnen neerzetten.

Daarbij moeten ze wel rekening houden met voetgangers en omwonenden en mogen er geen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarop wordt streng toegezien.

Per dag bekijkt de gemeente of het tropisch weerscenario ook voor de volgende dag geldt. Ze communiceert dat via de website.

Horecagelegenheden zonder benodigde terrasvergunning mogen onder deze omstandigheden een of twee tafeltjes buiten aan de gevel plaatsen, mits ze zich aan dezelfde regels houden.

Groningen

Ook in de stad Groningen geldt voor horeca-ondernemers maandag het tropisch weerscenario. Voor hen betekent dit dat zij al om elf uur 's ochtends de terrasstoelen buiten mogen zetten in een groter gebied dan normaal.

Daarnaast mogen de ondernemers hun terrassen een uur langer open houden. In Groningen moet de temperatuur overigens boven de 27 graden uitkomen om het tropisch weerscenario te doen ingaan.

Lees meer over:

Lokaal adverteren op NU.nl

Tip de redactie