Investeringsmaatschappij ProCures is bijna rond over de doorstart van de in mei failliet verklaarde winkelketen Free Record Shop.

Op dit moment worden de laatste puntjes op de i gezet in het contract. Dat laat Maurits Regenboog, mede-eigenaar van ProCures, dinsdagmorgen weten.

Volgens hem zullen alle Belgische en Luxemburgse zaken en ongeveer 30 tot 50 Nederlandse worden overgenomen.

Regenboog zegt dat ook oud-directeur en oprichter Hans Breukhoven bij de doorstart van Free Record Shop betrokken is. Op welke manier wilde hij niet zeggen. Breukhoven zal in ieder geval geen functie in het nieuwe bedrijf gaan vervullen, vertelt Regenboog.

ProCures hoopt later op de dag meer details over de doorstart naar buiten te kunnen brengen.

Andere gegadigden

Ook curator Jos Borsboom sluit niet uit dat het dinsdag tot een overname komt, maar weigert verder commentaar. Het is onduidelijk of buiten Procures nog andere gegadigden in de race zijn voor de failliete platenzaak.

Vóór het faillissement telde Free Record Shop 141 winkels in Nederland en circa 75 in België en Luxemburg. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

Begin mei vroeg Free Record Shop het faillissement aan. Van de 141 Nederlandse vestigingen sluiten 51, als onderdeel van een eerder opgezet reddingsplan.

Game Mania

De winkels van Game Mania, die ook onderdeel waren van de boedel van Free Record Shop, zijn maandag teruggekocht door de ondernemers die het bedrijf in 1992 oprichtten.

Volgens algemeen directeur Kris Lenaerts gaan zij met in totaal 90 van de oorspronkelijke 103 filialen verder. Er gaan 36 van de 174 banen bij Game Mania in Nederland verloren. In België verandert er niets.

Lees ook:
'Schuld Free Record Shop was veel hoger dan gedacht'