Hoogopgeleid talent moet vaker aan de slag bij kleine en middelgrote bedrijven, stelt MKB Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel woensdag.

De werkgeversvereniging kondigde een proef aan waarbij afgestudeerden een tijdje gaan proefdraaien bij mkb-bedrijven.

Volgens MKB Nederland lopen kleinere bedrijven jaarlijks hoogopgeleid talent mis doordat afgestudeerden eerder kiezen voor bekende ondernemingen dan voor relatief onbekende kleine en middelgrote bedrijven.

"Dit is slecht voor de groei en innovatie van het mkb en dus van de Nederlandse economie", zegt Biesheuvel. "Tel daarbij op het opvolgingsprobleem van bijna 100.000 ondernemers in de babyboomleeftijd en het wordt duidelijk dat we nu aan de slag moeten." 

Zoektocht

In het pilotproject, dat de komende twee jaar in en rond Rotterdam wordt georganiseerd, helpen de werkgeversorganisatie, een uitzendbureau en een talentmanagementbureau mkb-bedrijven bij hun zoektocht naar hoog opgeleide medewerkers. 

Talentvolle afgestudeerden worden geplaatst bij mkb-bedrijven en beide partijen worden gedurende een jaar 'intensief' begeleid. Bij succes wordt het project uitgebreid naar andere regio's.

Uiteindelijke moeten studenten een carrière in het midden- en kleinbedrijf net zo aantrekkelijk gaan vinden als werken voor een multinational, stelt MKB Nederland. "Juist in het mkb heb je sneller kans om meer verantwoordelijkheden te krijgen en door te groeien", zegt Biesheuvel.