ProCures, een van de kandidaten om de Free Record Shop over te nemen, heeft geen interesse meer. Dat maakte de investeerder maandag bekend.

ProCures heeft zich ook teruggetrokken uit Free Record Shop België, waar eveneens gamewinkelketen Game Mania onder valt.

De investeringsmaatschappij had de Belgische tak van de Free Record Shop eerder voor een symbolisch bedrag overgenomen. Door de noodgedwongen teruggave, wordt een kort geding vermeden, waarmee de curatoren het Belgische deel van het bedrijf maandag wilden terug vorderen.

Maurits Regenboog van ProCures: ''We hebben al drie biedingen gedaan en het is op niks uitgelopen. Vrijdag hebben wij ook nog een bod gedaan en dat is weer afgewezen. Wij wilden de Free Record Shop graag redden, maar nu is het voor ons genoeg geweest.''

Gelijkheid

De curatoren zijn tevreden dat ProCures de Belgische tak heeft teruggegeven. ''Er is nu gelijkheid gebracht tussen de mogelijke kopers die ook op Free Record Shop België en onderdeel Game Mania willen kunnen bieden. ProCures kan nog steeds meebieden met de andere drie kandidaten'', zegt curator Henk van Rootselaar.

ProCures wilde 55 winkels en 850 medewerkers overnemen. De Nederlandse bezittingen zijn volgens de investeerder 'zo dood als een pier', aldus Paul Dumas van ProCures tegenover het FD.

De Nederlandse winkels zouden de afgelopen weken een omzetdaling van 80 procent voor de kiezen hebben gekregen.

Belangstelling

Curator Jos Borsboom zei kort na het faillissement dat verschillende partijen uit Nederland zich hadden gemeld die interesse hebben.  Er zouden ook buitenlandse partijen zijn met belangstelling.

Free Record Shop telt in totaal 141 Nederlandse vestigingen. 51 daarvan gingen vorige maand al definitief op slot. De winkels die nog open zijn worden gerund door 350 medewerkers, die werken als uitzendkrachten.

Lees meer over ondernemen op NUzakelijk.nl