Het aannemersbedrijf Hurks heeft zijn winst vorig jaar flink zien dalen, voornamelijk als gevolg van ingrepen bij de productie van prefabbeton en door prijsdruk. 

Dit jaar wordt opnieuw een moeilijk jaar, waarin een verdere aanpassing van de organisatie de nodige inspanningen zullen vergen. Dat staat in het dinsdag verschenen jaarverslag over 2012.

Hurks, dat een belang van 20 procent heeft in de beursgenoteerde bouwer Ballast Nedam, haalde een nettowinst van 2,6 miljoen euro. In 2011 bleef onder de streep nog 9,3 miljoen euro over.

De omzet daalde licht, van 271,6 miljoen euro in 2011 tot 269,4 miljoen euro vorig jaar. Het bedrijf kijkt ''ondanks enkele organisatorische ingrepen met een flinke personele en financiële impact, tevreden terug op het jaar dat achter ons ligt.''

Zwaar weer

Hurks verwacht dat de bouwsector voorlopig met zwaar weer zal blijven kampen. De conjunctuur laat nog weinig tekenen van herstel zien en het afgekondigde kabinetsbeleid doet de sector geen goed, aldus het bedrijf.

Volgens Hurks staan de marges op lopende projecten onder druk en is het duidelijk ''dat we wederom een zeer uitdagende periode tegemoet gaan.''