Wie lijkt het niet spannend om te overnachten midden in de woestijn onder de sterrenhemel in het land van de sprookjes van 1001 nacht?

Het nieuwe Desert Nights Camp in Wahiba Sands in Oman biedt de mogelijkheid om deze twee wensen te combineren. Het betekent genieten van een gastvrij ontvangst met een kopje Kahwa (traditioneel Arabische koffie) en slapen in een van de 27 geheel in bedoeïenen stijl ingerichte verblijven. Alle verblijven zijn zeer comfortabel ingericht met een tweepersoons bed, airconditioning, eigentijdse badkamer met bad met panoramisch uitzicht op de zandduinen, en terras aan de voorkant.

Oase met palmbomen en crossen door de duinen

En er is genoeg te beleven in de omgeving van het desert camp; de gast kan een ritje op een kameel maken, het schip van de Wahiba Sands, of tijdens een woestijnsafari gaan dune bashen (met een 4-wheel drive over de duinen crossen), een bezoek brengen aan een van Oman’s mooiste locaties Wadi Bani Khalid (een wadi is een kleine oase met palmbomen). En als de zon dan ondergaat verzamelen alle gasten zich rond de Shuwa oftewel een Omaanse bbq met lamsvlees. De sterrenpracht die nu tevoorschijn komt is nog nooit zo mooi geweest. Dit is genieten van de rust ver weg van de bewoonde wereld.

Wahiba Sands en omgeving

De Wahiba Sands liggen ten zuiden van Muscat, de hoofdstad van Oman, en het woestijnlandschap van 200 meter hoog beslaat een oppervlakte van 16000 vierkante kilometer. De Wahiba Sands worden bewoond door nomadische Bedoeïenen. Op vrijdag komen deze bedoeïenen bij elkaar in de soek van Al-Mintirib om inkopen te doen. De Wahiba Sands zijn uitsluitend per 4WD te verkennen en het liefst onder begeleiding van een ervaren gids.