Koning Willem-Alexander en koningin Máxima kijken trots terug op de prestaties van de Nederlandse atleten op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang. 

"Wat een geweldige prestatie van de Nederlandse ploeg! We zijn trots op alle deelnemers en kijken er naar uit de medaillewinnaars te ontvangen op Paleis Noordeinde", liet het koningspaar zondag via sociale media weten.

De koning en koningin plaatsen daarbij een aantal foto's waaronder een selfie die Willem-Alexander met Máxima maakte op de tribune in Pyeongchang tijdens de 3000 meter schaatsen. Op de 3000 meter pakte Nederland alle drie de medailles: Carlijn Achtereekte won goud, Ireen Wüst het zilver en het brons was voor Antoinette de Jong.

Goud

In totaal won Nederland in Zuid-Korea twintig plakken waaronder acht keer goud. Vier jaar geleden in Sochi deed ons land het met 24 medailles nog beter.

23 maart

Overigens worden de olympische medaillewinnaars pas op 23 maart ontvangen op Paleis Noordeinde. Dan komen ook direct de mogelijke winnaars van de Paralympische Winterspelen langs. 

Maandag is er in het Olympisch Stadion wel al een feestelijk onthaal voor de olympiërs. De medaillewinnaars worden dan gehuldigd voor hun prestaties in Pyeongchang, waar het vuur zondag gedoofd werd.