Dave Duncan heeft zijn excuses aangeboden voor een incident in Pyeongchang. De Canadese skicrosser werd samen met zijn vrouw en een coach opgepakt door de Zuid-Koreaanse politie omdat ze een auto hadden gestolen.

"Het spijt ons enorm. We hebben gedrag vertoond dat blijk geeft van slecht inzicht en niet hoort bij de standaarden die verwacht mogen worden van leden van het Canadees olympisch team", zeggen Dave en Maja Duncan in een verklaring van het Canadees olympisch comité.

Ook techniekcoach William Raine gaat door het stof. "Ik wil mijn excuses aanbieden voor mijn onvergeeflijke actie. Woorden schieten tekort om uit te kunnen drukken hoeveel spijt ik heb."

"Ik heb mijn teamgenoten, vrienden en familie in de steek gelaten. Ik wil ook sorry zeggen tegen de eigenaar van de auto."

Volgens het Canadees olympisch comité zijn Dave en Maja Duncan en Raine weer op vrije voeten nadat de Koreaanse politie het onderzoek afrondde.

"We verwachten van onze atleten en stafleden dat ze zich verantwoordelijk gedragen en zich houden aan de Canadese en olympische waarden. We zijn dan ook diep teleurgesteld in het gedrag van deze individuen", laat het olympisch comité weten.

Alcoholpromillage

Volgens diverse Canadese media reed het trio vrijdag weg in een Hummer waarvan de motor nog draaide. Ze waren onder invloed van alcohol en wilden naar het olympisch dorp rijden, maar agenten hielden hen al snel staande.

Raine zou de bestuurder zijn geweest. De politie constateerde een alcoholpromillage van 0,162, terwijl 0,05 de maximaal toegestane hoeveelheid is. De maximale straf voor rijden onder invloed in Zuid-Korea bedraagt drie jaar cel.

De 35-jarige Duncan werd achtste bij de skicross.