Een Canadese olympiër is in Zuid-Korea aangeklaagd voor autodiefstal. De atleet werd zaterdagochtend samen met zijn vrouw en zaakwaarnemer staande gehouden door de politie van Pyeongchang.

Volgens het lokale politiekorps zouden de nog onbekende sporter en diens gevolg in een achtergelaten auto met draaiende motor gestapt zijn en weggereden zijn. Volgens Canadese media gaat het om skicrosser Dave Duncan.

De zaakwaarnemer is bovendien rijden onder invloed ten laste gelegd, meldt een politiewoordvoerder aan persbureau Reuters. Het Canadese olympisch comité (COC) is inmiddels op de hoogte van het incident.

"Wij kunnen bevestigen dat in de nacht van vrijdag op zaterdag een voorval heeft plaatsgevonden waarbij de politie in moest grijpen", zegt COC-baas Chris Overholt. "Er loopt een onderzoek naar individuen die deel uitmaken van ons team."

"Als COC nemen wij deze zaak heel hoog op. Maar tot er meer duidelijkheid is, kunnen we ons hier niet verder over uitlaten", aldus Overholt, die wel blij is dat de verdachten zich coöperatief opstellen ten opzichte van de politie.

Als het onderzoek is afgerond, worden de resultaten daarvan naar de aanklager gestuurd. De politiewoordvoerder verwacht echter dat de Canadezen er met een boete vanaf komen.

Lees alles over de Winterspelen in Zuid-Korea in ons dossier