Het verenigd Koreaans vrouwenijshockeyteam is bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang als achtste geëindigd. In de strijd om de zevende plek verloor de formatie van bondscoach Sarah Murray dinsdag met 1-6 van Zweden.

Het is voor het eerst in de olympische geschiedenis dat een gecombineerd team van Noord- en Zuid-Korea meedeed aan de Spelen.

Korea kwam tegen Zweden al vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand, maar Soo-Jin Han bracht de stand binnen een minuut weer in evenwicht.

De Aziatische ploeg bood lange tijd knap tegenstand, maar in de derde periode namen de Scandinavische vrouwen toch afstand.

In de groepsfase ging Korea nog met 8-0 onderuit tegen Zweden. De ploeg verloor in de poule met dezelfde cijfers van Zwitserland en maakte in de laatste groepswedstrijd tegen Japan zijn eerste doelpunt (1-4).

Hierdoor eindigde Korea als laatste in de groep. In de strijd om de vijfde tot en met de achtste plaats leed het team vervolgens een 2-0 nederlaag tegen Zwitserland.

Verenigde Staten

Bij de mannen plaatsten de Amerikaanse ijshockeyers zich voor de kwartfinales. De Verenigde Staten waren in de play-off-ronde met 5-1 te sterk voor Slowakije.

De Amerikanen, die vier jaar geleden bij de Spelen in Sochi als vierde eindigden, maakten het verschil in de tweede periode. Ryan Donato scoorde tweemaal en James Wisniewski, Mark Arcobello en Garrett Roe zorgden voor de andere drie treffers.

Bij de laatste acht neemt de VS het woensdag op tegen Tsjechië. Vier jaar geleden stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de kwartfinales van de Spelen. Toen wonnen de Amerikanen met 5-2.