Op de elfde dag van de Olympische Winterspelen in Pyeongchang komen veel Nederlanders in actie, maar een medaille gaan we (nog) niet winnen.

Het langebaanschaatsen ligt stil en bij het shorttrack staan de kwalificatie van de 1000 meter (vrouwen) en de 500 meter (mannen) op het programma.

De kwartfinales, de halve finales en de finales worden donderdag verreden en dan hoopt Sjinkie Knegt zijn tweede medaille van deze Spelen te veroveren. De andere Nederlandse mannen op de 500 meter zijn Daan Breeuwsma en Dylan Hoogerwerf.

Bij de vrouwen gaan Yara van Kerkhof, Lara van Ruijven en Suzanne Schulting van start op de 1000 meter. De 20-jarige Schulting wil revanche nadat ze teleurstelde op de 1500 meter en de 500 meter. Van Kerkhof won eerder zilver op de 500 meter.

De Nederlandse vrouwen rijden dinsdag ook nog de B-finale van de relay, nadat het vorige week misging in de halve finale. Het is nog niet duidelijk hoe de ploeg er precies uit zal zien. Bondscoach Jeroen Otter moet vier schorttracksters kiezen uit het vijftal: Van Kerkhof, Van Ruijven, Schulting, Jorien ter Mors en Rianne de Vries.

Programma Nederlanders
11.00 uur: Shorttrack, kwalificatie 1000 meter vrouwen (Van Kerkhof, Van Ruijven, Schulting)
11.45 uur: Shorttrack, kwalificatie 500 meter mannen (Breeuwsma, Hoogerwerf, Knegt)
12.23 uur: Shorttrack, B-finale relay (Van Kerkhof, Van Ruijven, Schulting, Ter Mors en De Vries)

Belangrijke overige wedstrijden
08.40 uur: IJshockey, play-off mannen om kwartfinaleplek Slovenië-Noorwegen
13.10 uur: IJshockey, play-off mannen om kwartfinaleplek Zwitserland-Duitsland
13.10 uur: IJshockey, play-off mannen om kwartfinaleplek Finland-Zuid-Korea