Gabriella Papadakis heeft maandag haar "grootste nachtmerrie" beleefd. Tijdens de korte kür bij het olympisch ijsdansen in Gangneung was de tepel van de Franse kunstrijdster per ongeluk zichtbaar.

"Mijn grootste nachtmerrie is vandaag uitgekomen op het grootste evenement, de Olympische Spelen", zei Papadakis na haar uitvoering. "Ik voelde meteen dat er iets mis was en kon alleen maar bidden dat het meeviel."

De 22-jarige Papdakis werd samen met haar partner Guillaume Cizeron tweede in de korte kür. Dinsdag worden bij de vrije kür de medailles verdeeld.

"Het was moeilijk om geconcentreerd te blijven na het probleem dat we hadden met onze kleding", schreef Cizeron op Twitter.

Verschrikkelijk

Andere kunstrijders leven mee met Papadakis. "Dit is verschrikkelijk", zei de Canadese Meagan Duhamel, die al goud won met het Canadese team in Pyeongchang. "Ik vind het heel erg voor haar dat het juist op dit moment gebeurt."

Overigens gaat het Canadese duo Tessa Virtue en Scott Moir aan de leiding na het eerste onderdeel bij het kunstrijden voor paren. Zij zetten een nieuw wereldrecord neer met een score van 83,67. Papadakis en Cizeron hebben 1,6 punt achterstand.