Snowboardster Cheryl Maas is er maandag bij de Olympische Winterspelen in Pyeongchang niet in geslaagd om de finale te halen op het onderdeel Big Air. De 33-jarige Brabantse eindigde als twintigste in de kwalificatie.

Op het Phoenix Show Park konden de snowboardsters zich via twee kwalificatieruns plaatsen voor de finale. De beste twaalf verzekerden zich van een plek in de eindstrijd.

Maas kreeg voor haar eerste sprong 65 punten en werd daarmee zeventiende. In de tweede heat kwam ze ten val bij haar landing, waardoor ze niet meer bij de beste twaalf kon eindigen.

Zondag beleefde Maas een slechte generale voor de kwalificatie. Tijdens een training kwam ze ten val, waarna ze haar board woedend wegschopte en buiten de baan in de hekken gooide.

De beste score kwam op naam van de Oostenrijkse Anna Gasser. De regerend wereldkampioene op dit onderdeel werd door de jury beloond met 98 punten.

Finale

De finale op het onderdeel Big Air, dat tijdens de Spelen voor het eerst op het programma staat, begint vrijdag om 1.30 uur.

Vorige week maandag zat het voor Maas ook al niet mee op het onderdeel slopestyle. Door twee valpartijen kwam ze niet verder dan de 23e plaats in de finale.

Voor Maas liepen de Spelen zo opnieuw uit op een teleurstelling.  In Turijn (2006) en Sochi (2014) slaagde ze er ook niet in om een medaille te pakken.