Skeletonster Kimberley Bos kijkt met een goed gevoel terug op haar debuut op de Olympische Winterspelen. De 24-jarige Edese staat de eerste twee runs in Pyeongchang negende in het klassement.

"Mijn runs waren constant. Echt grote fouten heb ik niet gemaakt. Ik sta negende, dat is natuurlijk hartstikke goed", zei Bos vrijdag na afloop bij het Alpensia Sliding Centre.

Bos noteerde tijden van 52,33 en 52,26 seconden. De achterstand op de Duitse Jacqueline Lölling is 0,73 seconde. "Die achterstand maak ik sowieso niet meer goed", besefte ze. "Dan moet zij echt als een pingpongbal door de baan heen gaan."

De Nederlandse heeft 63 honderdsten achterstand op nummer drie Lizzy Yarnold en is niet bezig met de strijd om de podiumplaatsen. "Ik kijk niet naar medailles. Ik ben tevreden als ik nog twee constante runs neerzet."

"Je kan het niet relateren aan plekken, omdat het heel erg van invloed is hoe de rest het doet", vervolgde Bos. "Als er straks van degenen die boven mij staan een stuk of vijf een slechte run neerzetten en achter mij vallen dan zou dat mooi zijn. Maar dat kan ik niet van andere mensen vragen."

Genoten

De eerste Nederlandse skeletonster op de Spelen ooit had genoten van de ambiance en voelde weinig spanning. "Mijn start was heel sterk. Ik denk dat dat wel goed is om te zien. Ik heb wel het 'kantje' geraakt bij bocht negen, maar dat is hier geen zeldzaamheid. Daar gaan veel mensen tegen de kant", legde ze uit.

"In trainingen heb ik de voorbije dagen veel geprobeerd en in de race probeer je dan alles 'aan elkaar te plakken'. Dat heb ik aardig gedaan vandaag", aldus Bos.

De derde run staat zaterdag om 12.20 uur op het programma. De vierde en laatste heat begint om 13.45 uur.