Akwasi Frimpong is er niet in geslaagd om de vierde en laatste run bij het skeleton te bereiken. De Nederlandse Ghanees eindigde vrijdag in de derde omloop als laatste.

De 32-jarige Frimpong zette op de olympische baan een tijd van 53,69 seconde op de klokken. Daarmee werd hij dertigste van de dertig deelnemers. Een plaats bij de beste twintig na drie runs was vereist om door te gaan naar de laatste afdaling

Sungbin Yun kroonde zich na de vierde run tot olympisch kampioen. De Zuid-Koreaan, die in alle vier de runs de snelste was, gleed in de laatste omloop naar 50,02 en was daarmee met afstand de snelste op het Olympic Sliding Centre.

De Rus Nikita Tregubov eindigde met 50,56 op gepaste afstand als tweede en greep het zilver. De Brit Dom Parsons pakte met 50,61 het brons.

Amsterdam

Frimpong verhuisde op 8-jarige leeftijd van Ghana naar Amsterdam en kreeg dertien jaar later de Nederlandse nationaliteit, maar komt op de Spelen uit voor zijn geboorteland.

In Pyeongchang treedt Frimpong in de voetsporen van zijn landgenoot Kwame Nkrumah-Acheampong, die in 2010 in Vancouver meedeed aan de slalom en de super-G en daarmee de eerste Ghanees ooit werd op de Winterspelen.

Het doel voor Frimpong is om ooit de eerste Afrikaan te worden die een medaille wint op de Winterspelen, maar daar is hij dus nog niet in geslaagd in Zuid-Korea.