Anastasia Bryzgalova en Aleksandr Krushelnitckii denken dat hun bronzen medaille bij het curling te danken is aan het feit dat ze een echtpaar zijn. Ze voegden zich dinsdag bij de lange lijst getrouwde koppels met een olympische medaille.

De olympische atleten uit Rusland versloegen in de strijd om het brons een ander echtpaar. Kristin Skaslien en Magnus Nedregotten uit Noorwegen werden in Pyeongchang met 8-4 verslagen.

"We zijn erg goed met de teleurstelling van de verloren halve finale omgegaan. Het gegeven dat we een echtpaar zijn heeft daar enorm bij geholpen", zegt Brygzgalova, die vorig jaar in het huwelijk trad met Kruschelnitckii.

De twee Russen werden in 2016 wereldkampioen en waren dan ook favoriet op het onderdeel dat voor het eerst olympisch is.

Brygzgalova en Kruschelnitcky verloren in Pyoengchang hun eerste pouleduel, maar herstelden zich daarna goed. "We zijn kalm gebleven en elke wedstrijd ging het beter", aldus Kruschelnitckii. "Dat heeft geresulteerd in deze bronzen medaille."

De curlingfinale bij de gemengde dubbels gaat later op dinsdag tussen Canada en Zwitserland.

Lees alles over de Winterspelen van Pyeongchang in ons dossier