Voorzitter Thomas Bach van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) brengt na de Olympische Winterspelen in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang een bezoek aan Noord-Korea.

Volgens Reuters maakt het bezoek van Bach aan het communistische land deel uit van een eerder gemaakte afspraak tussen het IOC met Noord- en Zuid-Korea. Een precieze datum is nog niet bekendgemaakt.

Bach stond aan de basis van het toelaten van Noord-Koreaanse atleten bij de Spelen, wat wordt gezien als een toenadering tot vrede tussen Noord- en Zuid-Korea. Beide landen zijn formeel nog steeds in oorlog met elkaar.

Sporters van Noord-Korea liepen bij de openingsceremonie samen met Zuid-Koreaanse atleten onder één vlag het olympisch stadion binnen. Onder anderen de Zuid-Koreaanse president Moon-Jae In en Kim Yo-jong, de zus van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un, waren daarbij aanwezig.

Bij het ijshockeytoernooi voor vrouwen verschijnt Korea bovendien met een gecombineerde formatie met atleten uit beide landen. Het is de eerste keer dat er een verenigd Koreaans team meedoet aan de Spelen.

De Winterspelen in Pyeongchang begonnen op 9 februari en duren nog tot en met 25 februari.

Lees alles over de Winterspelen van Pyeongchang in ons dossier