Ronald Mulder heeft maandag net onder de 35 seconden geschaatst bij een trainingsritje over 500 meter op de Olympic Oval in Gangneung. Wereldkampioen Jan Smeekens bleef boven de grens van de 35 seconden.

Mulder klokte met 34,96 de vierde tijd van de dag. Smeekens was met 35,16 goed voor de zesde tijd.

De Chinees Tingyu Gao was de snelste schaatster in de trainingswedstrijd op de olympische baan met een tijd van 34,65. De Japanner Tsubasa Hasegawa was ook rap met 34,76.

De 500 meter voor mannen is volgende week maandag. Kai Verbij is dan de derde Nederlandse deelnemer. De wereldkampioen sprint, die eind december bij het olympisch kwalificatietoernooi een liesblessure opliep, verkoos maandag een reguliere training boven een trainingswedstrijd.

Schouten

Irene Schouten reed een 1000 meter om wat wedstrijdritme op te doen in Zuid-Korea. De Noord-Hollandse, die pas volgende week zaterdag op de voorlaatste dag van de Spelen in actie komt op de massastart, kwam uit op een tijd van 1.21,04.

Later op maandag, vanaf 13.30 uur Nederlandse tijd, wordt er weer om de medailles geschaatst in Gangneung op de 1500 meter voor vrouwen.

Lees alles over de Winterspelen van Pyeongchang in ons dossier