Skeletonster Kimberley Bos is in de nacht van zondag op maandag bij de eerste twee officiële trainingen op de olympische baan in Pyeongchang als achttiende en elfde geëindigd.

De 24-jarige Nederlandse skeletonster noteerde op het Olympic Sliding Centre bij de eerste oefensessie een tijd van 54,84 seconden en werd daarmee voorlaatste.

Tijdens haar tweede run verbeterde ze zich aanzienlijk, want toen kwam de Nederlandse tot 53,57. Dat was dus goed voor de elfde plek.

De winst ging bij de tweede training naar Laura Deas in 52,45. De Britse bleef daarmee Janine Flock, de Oostenrijkse winnares van de eerste training, net voor: 52,47.

Materiaal

Bos, die in de afgelopen dagen al een aantal afdalingen sleede waarvan de tijden niet werden gepubliceerd, vertelde zaterdag dat de tijden van trainingsruns nog niet heel veel zeggen.

"Ik kan mijn tijden niet vergelijken met die van de anderen, omdat ik niet weet wat de concurrentie met zijn materiaal doet. In de trainingen mag alles, dus het heeft niet heel veel zin om naar tijden te kijken."

"Ik maak wel grafieken van verschillende tussentijden op de baan om trends te ontdekken, zodat ik weet of ik op de goede weg ben. En ik denk dat ik wel op de goede weg ben."

Bos is de eerste Nederlandse skeletonster die aan de Olympische Spelen meedoet. Dinsdag en woensdag staan totaal nog vier trainingen op het programma. De eerste twee wedstrijdruns van in totaal vier voor Bos zijn vrijdag.

Lees alles over de Winterspelen van Pyeongchang in ons dossier