De harde wind heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw voor problemen gezorgd bij de Winterspelen in Pyeongchang. De olympische finale van het onderdeel slopestyle bij de snowboardsters en de reuzenslalom voor vrouwen zijn uitgesteld.

De eerste run van de snowboardfinale, waarbij Cheryl Maas in actie kwam, stond gepland voor 2.00 uur en begon uiteindelijk pas om 3.15 uur. Maas eindigde als 23 en klaagde na afloop dat ze de wedstrijd in de harde wind "onverantwoord" vond.

De eerste run van de skiesters zou om 2.15 uur beginnen en is verplaatst naar donderdag.

Door de wind kan de veiligheid van de sporters en de toeschouwers niet gegarandeerd worden, meldt de organisatie. Desondanks werd besloten de snowboardsters van start te laten gaan.

Het is niet de eerste keer dat de wind roet in het eten gooit in Pyeongchang. Zondag werd er al een streep gezet door de kwalificatie op de slopestyle bij het snowboarden. Daardoor werd iedereen, inclusief dus Maas, toegelaten tot de finale.

Zondag werd door de wind ook de afdaling van de skiërs afgelast. Ook dat onderdeel is nu donderdag ingedeeld. De super-G die dan stond gepland, verhuist naar vrijdag.