Het aantal mensen in Pyeongchang dat is besmet met het norovirus is opgelopen tot 139, zo meldt het organisatiecomité van de Olympische Winterspelen (POCOG) zaterdag.

Dat betekent dat er sprake is van elf nieuwe gevallen. Die stijging is wel een stuk minder groot dan donderdag, toen er 42 mensen besmette mensen bij kwamen ten opzichte van de dag daarvoor.

Het virus treft voornamelijk medewerkers, onder wie beveiligers en politieagenten. Dinsdag werden al 1200 particuliere beveiligers in quarantaine geplaatst. Voor zover bekend zijn er nog geen olympische sporters besmet door het virus dat buikgriep veroorzaakt.

Om verdere besmetting in de olympische dorpen te voorkomen, moet iedereen zich aan huisregels houden. Zo is het verplicht om de handen minstens dertig seconden met water en zeep te wassen en moet water eerst gekookt worden voordat het gedronken mag worden.

Volgens het POCOG doen meerdere instanties er alles aan om verdere verspreiding van het norovirus te voorkomen. Zo wordt onder meer de waterkwaliteit getest en vinden er inspecties plaats bij onder meer restaurants en hotels.

Wil jij een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen? Onze verslaggevers Daan en Mark houden je vanuit Pyeongchang op de hoogte via WhatsApp! Voeg 06 8380 9123 toe aan je contactpersonen en app OS AAN. De updates beginnen vanaf ongeveer 9 februari.