Nog eens 32 Russische sporters hebben beroep aangetekend tegen het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om ze niet toe te laten op de Olympische Winterspelen. 

Dat meldt het internationaal sporttribunaal CAS dinsdag. Woensdag zal het sporttribunaal zich in een spoedzitting buigen over de beroepszaak.

De bekendste namen onder de 32 Russen zijn shorttracker Viktor An en biatleet Anton Shipulin. An is met zes gouden medailles de succesvolste shorttracker ooit op de Winterspelen. Shipulin won vier jaar geleden met de Russische ploeg olympisch goud op de relay.

Ook de schaatsers Ruslan Murashov en Yekaterina Shikhova hopen via de spoedzitting alsnog te worden toegelaten tot de Spelen.

Het sporttribunaal had zich onlangs al gebogen over 39 beroepszaken, die Russische atleten hadden aangespannen na hun levenslange schorsing voor de Olympische Spelen wegens dopingovertredingen tijdens de Spelen van Sochi 2014. 

28 sporters werden door het CAS vrijgesproken, maar kregen van het IOC desondanks geen uitnodiging om mee te doen aan de Winterspelen. 

Neutrale vlag

Tot nu toe zijn 169 Russische atleten uitgenodigd om onder neutrale vlag deel te nemen aan de Spelen in Pyeongchang. Die sporters zijn grondig gescreend door een onafhankelijk panel, onder leiding van de Franse ex-minister van Sport Válerie Fourneyron.

De openingsceremonie in Pyeongchang is op vrijdag. Het evenement wordt afgesloten op zondag 25 februari.