Koen Verweij krijgt ook tijdens zijn olympische races op de 1000 en 1500 meter op het ijs in Gangneung steun van de Australische coach Desly Hill. Zij werkten eerder dit seizoen al vaker samen, onder meer tijdens wereldbekers en de NK afstanden.

Hill, toch al als coach actief bij de Winterspelen, vervangt Kosta Poltavets, die vanwege de Russische dopingkwestie in Pyeongchang ontbreekt.

Verweij beleefde onder leiding van Poltavets dit seizoen een opmerkelijke comeback, maar op momenten dat hij niet mee kon trainen met de Russen sloot de 27-jarige Noord-Hollander al vaker aan bij de groep van Hill.

Voorafgaande aan het olympische schaatsseizoen had Verweij Hill al gevraagd of hij zo nu en dan mee mocht trainen met de Australische, die zodoende al als zijn 'reservecoach' fungeerde.

Kuiper

Bondscoach Geert Kuiper, de man die Verweij tijdens de olympische ploegachtervolging en massastart onder zijn hoede heeft, vindt de interim-functie van Hill niet meer dan logisch. "Er verandert eigenlijk niks en dat moet je ook niet willen zo vlak voor de Winterspelen."

"Of ik Koen ook had willen coachen? Ja, natuurlijk, maar ik ben er toch wel als er ergens iets is dat om een oplossing vraagt."

Wil jij een kijkje achter de schermen van de Olympische Spelen? Onze verslaggevers Daan en Mark houden je vanuit Pyeongchang op de hoogte via WhatsApp! Voeg 06 8380 9123 toe aan je contactpersonen en app OS AAN. De updates beginnen vanaf ongeveer 9 februari.