De Amerikaanse ski- en snowboardbond onderzoekt de beschuldigingen van een voormalige snowboardster aan het adres van coach Peter Foley, die aanwezig is bij de Olympische Spelen in Peking. Callan Chythlook-Sifsof heeft Foley op Instagram beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

"Peter Foley maakt al meer dan tien jaar naaktfoto's van vrouwelijke atleten", aldus de 32-jarige Chythlook-Sifsof, die in 2010 op de Spelen in Vancouver meedeed aan het onderdeel snowboardcross. "Ik kan niet naar nog een Olympische Spelen kijken zonder dit publiekelijk te zeggen."

Foley zou in 2014 ook seksueel getinte opmerkingen hebben gemaakt naar haar en een teamgenote, toen ze zeventien jaar oud was.

Chythlook-Sifsof beschuldigde ook Hagen Kearney, een Amerikaan die in Peking aan de snowboardcross meedeed, van racisme. Hij zou haar ook hebben lastiggevallen.

"Ik zal dit soort dingen niet stilhouden. Er was bizar gedrag over de hele linie. De mensen die ik heb genoemd hebben zich openlijk 'giftig' gedragen en de waarheid is dat de cultuur in het team dit gedrag beschermde", postte Chythlook-Sifsof.

De ski- en snowboardbond liet weten op de hoogte te zijn van de beschuldigingen. "We nemen deze beschuldigingen zeer serieus en we zullen ze onderzoeken", luidde een verklaring.