Na het goud van de Nederlandse shorttracksters op de relay gaat Femke Kok bij het langebaanschaatsen voor een plak op de 500 meter. De mannen bereikten de halve finales van de ploegenachtervolging. Bekijk hier het dagprogramma van de Nederlandse sporters in Peking.

14.56 uur: Schaatsen, vrouwen, 500 meter: Femke Kok, Jutta Leerdam, Michelle de Jong

Met de 21-jarige Kok, de 22-jarige De Jong en de 23-jarige Leerdam staan er namens Nederland drie olympische debutanten aan de start op de 500 meter.

Kok is de voornaamste Nederlandse kandidaat voor het podium, nadat ze in december als eerste Nederlandse ooit onder de 37 seconden had geschaatst. Leerdam richt zich in Peking vooral op de 1.000 meter, de afstand waarop ze regerend Europees kampioene is.

De favorieten voor goud komen niet uit Nederland. De Russische Angelika Golikova, de Amerikaanse Erin Jackson en de Japanse Nao Kodaira gaan voor de olympische titel.

Uitslagen

Bobsleeën, monobob: Karlien Sleper staat na twee heats zestiende. Maandag staan de derde en vierde heat op het programma en worden de medailles verdeeld. De Amerikaanse Kaillee Humphries gaat riant aan de leiding.

Alpineskiën, reuzenslalom: Maarten Meiners eindigt als eerste mannelijke Nederlandse alpineskiër in zeventig jaar op de Spelen verdienstelijk als achttiende op de reuzenslalom. Het goud gaat naar de Zwitser Marco Odermatt.

Shorttrack, vrouwen, 3.000 meter relay: Yara van Kerkhof, Selma Poutsma, Suzanne Schulting en Xandra Velzeboer pakken goud in een olympisch record.

Schaatsen, mannen, ploegenachtervolging: Patrick Roest, Sven Kramer en Marcel Bosker zetten de vierde tijd neer en plaatsen zich voor de halve finales.