Kanovaarder Ronald Rauhe heeft ook op zijn zesde Olympische Spelen zijn status waargemaakt. De 39-jarige Duitser pakte zaterdag goud op het onderdeel K-4 500 meter in de viermanskajak.

Rauhe won zijn eerste van vijf olympische medailles al bij de Spelen van Sydney in 2000. Hij is de eerste kanovaarder die op vijf verschillende Spelen een medaille heeft veroverd. Alleen in 2012 in Londen viel hij buiten de prijzen.

Als achttienjarige kanovaarder deed Rauhe mee aan de Spelen van 2000. Hij pakte toen brons op de K-2 500 meter. Vier jaar later won hij in Athene met Tim Wieskötter goud op dat onderdeel en vier jaar daarna zilver in Peking 2008. Vijf jaar geleden in Rio de Janeiro pakte de zestienvoudig wereldkampioen opnieuw brons, toen op de individuele K-1 200 meter.

In Tokio pakte hij de olympische titel samen met zijn teamgenoten Max Rendschmidt, Tom Liebscher en Max Lemke. De viermanskajak is een nieuw onderdeel op de Spelen.

Voor Rauhe was het ook meteen zijn laatste olympische optreden. Zondag mag hij de Duitse vlag dragen bij de sluitingsceremonie.